Cím:

1118 Budapest, Csiki-hegyek utca 13-15.

Telefonszám:

+3630 210 06 08

E-mail:

aikidogazdagret@gmail.com

Edzés időpontja:

Kedd - Csütörtök: 19-21

Az előzmények

A Misogi Gazdagréti Dojo a Misogi Aiki Dojo szerves része, tagjai testben és lélekben. A Misogi Aiki Dojo a Misogi Aikido és Budo Egyesület (MABE) keretein belül működik és mint önálló jogi személy, az Aikido szövetségként működő Harmónia Budo Sport Egyesület (HBSE) tagja.

  • A MABE elnöke: Kárpáti Gábor Csaba (4. dan), dojo-vezető.
  • A HBSE technikai vezetője: Molnár János sensei (6. dan).

A HBSE – és a Misogi Aiki Dojo is – Tamura Nobuyoshi sensei (8. dan) Aikido vonalát követte a kezdetektől 1986-tól 2010-ig, a sensei váratlan haláláig. 2012-től a HBSE felvételt nyert és hivatalos tagszervezete lett Yamada Yoshimitsu sensei (8. dan) nemzetközi Aikido szervezetének, az Aikido Sansuikai International-nek. Yamada sensei szövetségét a tokiói Aikikai – az Aikido világközpontja – is elismeri.

Yamada sensei tanítványai, így a Misogi Aiki Dojo tagjai is Aikikai dan-fokozatot kapnak sikeres dan-vizsgájuk esetén.

A kezdetek

A 2017. január 12-én átadott Budai Judo Akadémia nagy örömünkre helyet biztosított a MISOGI AIKIDO számára is, így 2017. március 2-án indulhatott el második Dojonkban a munka. Sikerült megszervezni a Judo Akadémia nagytermében a HBSE dan-vizsgás táborát, végig aikidóztuk a nyarat és most 2022-ben nagy reményekkel indulunk tovább.

Az Aikido-dojo nem tornaterem, hanem az a hely, ahol Ueshiba Morihei mester tanításait tanulják. A dojo nem az a hely, ahol az ember saját személyiségét fitogtatja, hanem az, ahol lélekkel telíti és megtisztítja testét, elméjét és szellemét. A tiszteletre, õszinteségre, szerénységre épülõ helyes magatartás és a megfelelõ légkör alapfontosságú a tanulási folyamathoz, és mivel az Aikido harcmûvészet, alapfontosságú mindenki biztonságához.

#Reklám
#Reklám