Uesiba Morihei

Az Út kézikönyve

"Az Aikido veled kezdődik. Magad jobbításán és az Aikidoban kijelölt feladatodon munkálkodj. Mindenkiben él a szellem, ami csiszolásra vár, mindenkinek van teste, melyet edzhet valahogy, mindenki előtt áll út, amelyet követhet."

"Azért vagy itt, hogy felismerd magadban a veled született, természetes képességeidet és ezáltal tudd megvalósítani a béke útján az általad kitűzött magasztos céljaid."

"Az Aikido olyan vallás, ami valójában nem is vallás: minden vallást kiegészít és tökéletessé tesz. Az Aikido az imádság egy formája, ami fényt és meleget áraszt."

"Az Aikido gyógyír a beteg világ számára. A világban gonoszság és zűrzavar uralkodik, mert az emberek elfelejtették, hogy minden egyetlen forrásból áramlott ki. Térj vissza ehhez a forráshoz és hagyj el minden önző gondolatot, kicsinyes vágyat és haragot. Akiket semmi sem kerít hatalmába azok mindent birtokolnak."

"Az Aikido az ellent nem állás művészete. Mivel nem áll ellen, ezért a kezdetektől fogva győzedelmes. Az Aikido azért legyőzhetetlen, mert semmivel sem harcol."

"Az Aikidoban nincsenek versenyek. Az igazi harcos legyőzhetetlen, mert nem verseng semmivel. A győzelem azt jelenti, hogy legyőzzük magunkban a versengés szellemét."

"Az igazi harcos három dologgal mindig fel van fegyverezve: a megbékélés sugárzó kardjával, a bátorság, bölcsesség és barátság tükrével és a megvilágosodás becses drágakövével."

"Az Aikidoban nincsenek rögzített formák - az Aikido a szellem tanulmányozása."

"A helyes állás és testtartás a megfelelő lelkiállapot tükre."

"A gazdaság a társadalom alapja. Amikor a gazdaság szilárd a társadalom fejlődik. Az ideális gazdaság egyesíti a szellemit és az anyagit. A legjobb áru, amivel kereskedni lehet: az őszinteség és a szeretet."

© 2018 - A weboldalt a Gazdagrét Aikido készítette.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!